ЕК С ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЦИФРОВИ ТЕХНОЛОГИИ

Начало » Последни публикации

07.10.2021

ЕК С ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ПРИ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЦИФРОВИ ТЕХНОЛОГИИ

По повод Международния ден на учителя Европейската комисия стартира нов онлайн инструмент, който дава възможност на преподавателите да анализират начина, по който използват цифровите технологии в своите учебни дейности.

Чрез поредица от въпроси инструментът SELFIEforTEACHERS може да помогне на учителите да оценят своите цифрови умения и да разберат в кои области се нуждаят от допълнително обучение и подкрепа.

Платформата официално беше представена в Любляна от комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел и министъра на образованието, науката и спорта на Словения Симона Кустец. 

Финансиран по програма „Еразъм+“, инструментът SELFIEforTEACHERS е разработен от Комисията в сътрудничество с министерства на образованието и експерти от цяла Европа и се основава на Европейската рамка за компетентност в областта на цифровите технологии на обучителите, в която са определени различните цифрови умения, от които преподавателите все повече се нуждаят.

Повече информация можете да намерите в документа ТУК.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“