МИНИСТЪР ДЕНКОВ: БАН Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА

Начало » Последни публикации

12.10.2021

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: БАН Е НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯТА

Трябва да поздравим Българската академия на науките (БАН) за всички усилия по време на пандемията от коронавирус. Академията и нейните учени са на предния фронт в опита да убедят обществото да приеме постиженията на науката и така да запазим здравето и живота си, да възродим икономиката и да задържим децата в училище.

С тези думи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се обърна към всички служители на БАН по случай 152 години от основаването й.

Според него последните две години показаха колко е важна ролята на науката – не само като извор на знания, но и като извор на решения в трудни ситуации.

„Кризата, в която все още се намираме, показа, че наред с решенията, ние имаме нужда от доверие. В това отношение българското общество се оказа недостатъчно подготвено, защото няма достатъчно доверие към медиците, експертите и науката“, отбеляза проф. Денков.

Той заяви, че и занапред Министерството на образованието и науката ще работи в партньорство с Академията и научните организации, за да се издигне на друго ниво доверието, от което обществото има нужда.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“