МИНИСТЪР ДЕНКОВ: НЯМА ДА ИЗДАМ НАРЕЖДАНЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИМУНИЗАЦИЯ НA УЧИТЕЛИТЕ

Начало » Последни публикации

16.10.2021

„Няма да издам нареждане за задължителна имунизация нa учителите срещу COVID-19. Решението за България включва убеждаване на преподавателите, че ваксинацията им е в тяхна полза, за да запазят живота и здравето си”. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков пред Нова телевизия.

Министърът съобщи, че има задържане на заболяемостта от COVID-19 сред учителите и учениците. Карантинираните учители в страната са 1,6 на сто от всички, а учениците - 1,5%.

„Трябва да намерим баланса между образованието и здравето. Това е и същността на локалния подход – да се затварят училища само там, където има висока заболяемост”, категоричен е министърът.

Проф. Денков обясни, че решенето дали да се влиза в училище само със „зелен сертификат” е в компетенциите на Министерството на здравеопазването. „Знаете, че това е предложение на главния здравен инспектор Кунчев. Ако Министерството на здравеопазването вземе това решение – аз ще го подкрепя категорично”, каза проф. Денков.

Целия разговор можете да видите   ТУК

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“