МИНИСТЪР ДЕНКОВ: ОЩЕ НЯМА ТОЧНА ДАТА ЗА ВРЪЩАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В КЛАС

Начало » Последни публикации

28.10.2021

МИНИСТЪР ДЕНКОВ: ОЩЕ НЯМА ТОЧНА ДАТА ЗА ВРЪЩАНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ В КЛАС

Не мога да кажа точна дата за връщане на учениците в клас, без да е избран изпълнителят на доставката на тестовете, без да е ясно каква ще е организацията, без да сме пресметнали времето, в което ще подготвим тези, които ще правят тестовете. Това каза министърът на образованието и науката проф. Николай Денков в предаването „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR.

Министерството на образованието и науката(МОН) ще проведе информационна кампания за тестването на учениците, след като стане ясен видът на щадящия тест, който ще се прилага. Вариантите са два – или детето само да се тества с тампон от устата, или да изплюва слюнка в контейнерче. Ако започнем да обясняваме и за двата варианта, хората ще се объркат", отбеляза проф. Денков.  

МОН ще използва всички налични информационни канали, за да обясни на родителите целия процес на изследване. Всеки един родител ще има възможност да види и да прочете листовката на продукта.

Цялото интервю с проф. Денков можете да гледате ТУК.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“