НА ФАМИЛАТЛОН ЗАМ.-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВИ, КОИТО СА В ПОЛЗА НА СЕМЕЙСТВОТО

Начало » Последни публикации

12.05.2012

На 12 май 2012 г. в Южния парк г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, поздрави деца и родители за четвъртото издание на празника ФАМИЛАТЛОН.

Като изрази радостта си от полезността на тази проява, г-жа Дамянова подчерта, че е хубаво да има повече инициативи, които да са ориентирани към спорта и здравословния начин на живот. „Нека се стремим към повече такива празници за деца и възрастни, за да има повече усмивки по лицата ни, каза тя и сподели убеждението си, че „трябва да си подадем ръка, за да имаме успехи“.

На Поляната с гълъбите в Южния парк всяко дете с родителите си имаше възможност да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите. Над 40 спортни клуба показаха атрактивни демонстрации и състезания, които направиха празника забавен и предизвикателен за осмелилите се да се включат. Любителите на колоезденето отново направиха велопоход – обиколка на Южния парк.

Официални гости на празника бяха още г-жа Йорданка Фандъкова , кмет на София, Н. Пр. Коре Янсон, посланик на Дания в България, г-н Калин Каменов, председател на Държавната агенция за закрила на детето, г-н Любомир Дреков, кмет на район „Лозенец“.

ФАМИЛАТЛОН е празник на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа – 9 май, както и на световния Ден на семейството, който се отбелязва на 15 май.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“