ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ НА УЧИТЕЛИ ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО

Начало » Последни публикации

11.05.2012

Днес, 11 май 2012 г., епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, и архимандрити отслужиха молебен за Деня на Св. равноапостолни Методий и Кирил в храма на обителта.

В Иконната галерия г-жа Милена Дамянова, заместник-министър на образованието, младежта и науката, поздрави събралите се ученици, учители, директори на училища от страната и представители на медиите с думите: “Образованието е ценност и трябва да се прекланяме пред хората, които се трудят в училище, които са служители на нацията“. Зам.-министър Дамянова подчерта, че наградата на МОМН е и знак на почит и уважение към св. Иван Рилски, заради живота му – за благодатта му към ближните, към болните, както и на преклонение пред духовните му завещания.

Г-жа Дамянова връчи наградата на МОМН „Св. Иван Рилски“ на Антоанета Иванова Сиракова, директор на НУ „Софроний Врачански“ – гр. Враца, на Благой Георгиев Мигдин, директор на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ – гр. Гоце Делчев и на Бойко Свиленов Богутев, директор на ОУ „Св. Иван Рилски“ – гр. Перник.“ Светата рилска обител е място, където човек се зарежда духовно – обърна се към наградените зам.-министър Дамянова. –Вие сте нашите просветители, вие ръководите и развивате българското училище, създавате нови методики, развивате талантите у децата, давате им своята доброта. Образованието е духовност и ние сме хората, които трябва да предадем на бъдещите поколения ценностите, които са пренесени през вековете“ – каза в заключение зам.-министър Дамянова.

На тържествените ритуали на Рилския манастир бяха г-н Емил Гущеров, народен представител, и г-н Владислав Стойков, областен управител на Област Кюстендил.

След церемонията деца от училища от Кюстендил, Дупница и Благоевград се отправиха към Кирилова поляна и се забавляваха със спортни игри.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“