БОТКРЕПА ВЪВ VIBER ПОМАГА В ПРЕВЕНЦИЯТА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

Начало » Последни публикации

23.11.2021

БОТкрепа във Viber ще помага на ученици, учители и родители в превенцията на насилието в училище. Ботът е разработен от фондация “Бъдеще перфектно” в сътрудничество с УНИЦЕФ България и е наличен ТУК. Може да се намери и в търсачката на Viber за телефони Android, iOS и десктоп, като се изпише “Боткрепа”.

Ботът е насочен към ученици над 13 г., учители и родители, съобщават от УНИЦЕФ. Учениците ще намерят съвети за безопасност в училище и интернет среда, както и контакти за помощ в случай че са жертва на тормоз или са станали свидетели на насилие. Чрез БОТкрепа родителите могат да научат признаците, които показват, че детето им е жертва на тормоз. Ботът ще дава съвети на родителите какво да предприемат, ако разберат, че детето им тормози други деца. Учителите ще открият идеи за занимания в класа с цел превенция и насоки за разговори с родителите и учениците при случай на тормоз или насилие.

Ботът е иновативен инструмент за елиминиране на проблема с тормоза в училище. Той е по-близък до езика и навиците на децата, защото се намира в дигитална среда. Наличен е денонощно във Viber, анонимен е и не изисква регистрация, обясняват от фондация “Бъдеще перфектно”.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“