ЗAМЕСТНИК-МИНИСТЪР МУКАДДЕС НАЛБАНТ ОТКРИ ИЗЛОЖБА В СТОЛИЧНАТА БИБЛИОТЕКА

Начало » Последни публикации

24.03.2014

 

Заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант откри изложба под надслов „Народното изкуство - моя радост и вдъхновение“. Събитието се проведе в Столичната библиотека под патронажа на г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Изложението се провежда в чест на 100 - годишнината от рождението на проф. д-р Мария Велева, един от доайените в българската етнография. На изложбата бяха представени народни обичаи, носии и сувенири от Западна и Среднозападна България, ръчно изработени от деца, членове на клуб „Шишманово общество“, което е част от Националното етнографско-педагогическо изложение. Водещ и организатор на събитието беше фолклористката Лозинка Йорданова.

 „Нека българското творчество лети във времето и Космоса, както песента на Валя Балканска. Истинското вдъхновение за нас са децата, толкова талантливи, с толкова много надежди, те ни обещават едно красиво бъдеще, свързано с традициите и творчеството“, каза заместник-министър Мукаддес Налбант.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“