МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ПИТА ЦИК ЗА ТЪРЖЕСТВАТА ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ И ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТ

Начало » Последни публикации

31.03.2014

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова изпрати писмо до председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) г-жа Ивилина Алексиева с въпроси, свързани с честването на 24 май и провеждането на избори за Европейски парламент на 25 май 2014 г.

 

Проф . Клисарова  очаква становището на ЦИК дали организирането на традиционните тържества по случай Деня на българската просвета и култура, които ще съвпаднат с деня за размисъл, са в нарушение на забраната за предизборна агитация, предвидени в  Изборния кодекс.

 

Въпросът се отнася, както до обичайното шествие в Центъра на София, към което се присъединяват президентът на Р България, министърът на образованието и науката, столичният кмет, учени от БАН, ректори, общественици, учители, студенти, ученици и граждани, така и за честванията в цялата страна.

 

Проф. Клисарова очаква от ЦИК и отговор на въпроса, свързан със събирането на зрелостниците в училищните дворове преди абитуриентските балове на 24 и 25 май 2014 г. 

 

„Изразявам надежда, че провеждането на изборите за Европейски парламент няма да наруши дългогодишната традиция за тържествено отбелязване на 24 май и да помрачи празника на хиляди български абитуриенти“, пише в писмото си министър Клисарова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“