ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КРЪСТЕВ УЧАСТВА В РАБОТНА СРЕЩА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ БРАНШ

Начало » Последни публикации

25.04.2014

Държавата ще плаща на студенти, които през лятото работят на морето, обеща г-жа Даниела Бобева – заместник министър-председател по икономическото развитие на среща с представители на туристическия бранш.

Министерството на образованието и науката може да осигури финансирането по проект „Студентски практики“. „Към момента имаме наличен бюджет за осигуряване на около 1000 стажантски места“, съобщи Иван Кръстев, заместник министър на образованието и науката. Според него до 480 лева може да бъде стипендията за студентска бригада в морски курорт. За да се направи по-атрактивно заплащането, работодателите може да доплатят още.“Така ще се намали наплива за студентски бригади в чужбина и ще осигурим работна ръка у нас“, заяви вицепремиерът Бобева и призова студентите да се включат в туристическия сезон.

Усилията на МТСП са насочени към разработването на мерки за новия програмен период на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, с които да активираме мобилността на работната сила в туристическия отрасъл, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

Заместник министър-председателят Даниела Бобева каза, че 28 хиляди безработни лица притежават образование, квалификация или придобита компетентност за работа в туристическия сектор. „Целта ни е да успеем да включим в заетост в този бранш колкото се може повече от тези безработни хора”, подчерта Бобева.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“