МОН СЕ ВКЛЮЧИ В ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА 10 ГОДИНИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО

Начало » Последни публикации

12.05.2014

Министерството на образованието и науката се включи в инициативата „Един час за НАТО“ като част от Националния план на Министерския съвет на Република България за дейности, с които страната ни отбелязва 10-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.

Инициативата „Един час за НАТО“ се проведе във  всички училища в  страната в  периода от 7 до 10 май. В рамките на един учебен час на учениците в IX и X клас бе представена информация, свързана с дейността на НАТО. За провеждането на този час  специално бе подготвена брошура, която съдържа няколко секции - исторически факти, принципи и цели, България и НАТО, България в мисии и операции на НАТО и други, както и множество снимки, свързани с дейността на НАТО. Брошурата е подготвена от Дипломатическия институт към Министерството на външните работи, със съдействието на Министерството на външните работи и Министерството на образованието и науката.

Инициативата „Един час за НАТО“ цели да повиши осведомеността на новото поколение млади хора по темата за политико-военния съюз НАТО, членството в който е основополагащ външнополитически приоритет и ключов фактор за гарантирането на сигурността и суверенитета на Република България.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“