ЖУРНАЛИСТ ИЗТЕГЛИ ВАРИАНТ II ЗА ИЗПИТА СЛЕД VII КЛАС

Начало » Последни публикации

21.05.2014

Журналистката Александра Михайлова от БНР изтегли в 9.00 часа днес вариант II за изпита по български език и литература след  VII клас.

„Пожелавам спокойна работа и успех на седмокласниците“, каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова  пред събралите се медии, дошли в МОН за да отразят избора между три изпитни варианта.

Проф. Клисарова припомни, че седмокласниците първо ще решават тест в продължение на 60 минути. Този изпитен модул е национално външно оценяване по български език и литература и е задължителен. Той може да донесе на ученика максимум 65 точки. Вторият модул, който е по желание,  е преразказ на неизучаван текст. За него на учениците се дават 90 минути за работа, а  максималният брой точки, които може да получат за този модул, е 35 точки. Обикновено двата модула решават учениците, които ще кандидатстват в държавни и общински училища с прием след  VII клас.

Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература ще бъдат обявени до 4 юни 2014 г.

 

 

 

 

 

 

  

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“