ЖУРНАЛИСТ ИЗТЕГЛИ ВАРИАНТ II ЗА ИЗПИТА СЛЕД VII КЛАС

Начало » Последни публикации

21.05.2014

Журналистката Александра Михайлова от БНР изтегли в 9.00 часа днес вариант II за изпита по български език и литература след  VII клас.

„Пожелавам спокойна работа и успех на седмокласниците“, каза министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова  пред събралите се медии, дошли в МОН за да отразят избора между три изпитни варианта.

Проф. Клисарова припомни, че седмокласниците първо ще решават тест в продължение на 60 минути. Този изпитен модул е национално външно оценяване по български език и литература и е задължителен. Той може да донесе на ученика максимум 65 точки. Вторият модул, който е по желание,  е преразказ на неизучаван текст. За него на учениците се дават 90 минути за работа, а  максималният брой точки, които може да получат за този модул, е 35 точки. Обикновено двата модула решават учениците, които ще кандидатстват в държавни и общински училища с прием след  VII клас.

Резултатите от националното външно оценяване по български език и литература ще бъдат обявени до 4 юни 2014 г.

 

 

 

 

 

 

  

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“