СТАРТИРА "ЛАБОРАТОРИЯ ЗА СЛАВА-FAMELAB" 2014

Начало » Последни публикации

26.02.2014

Кой ще бъде българското лице на науката за 2014 г.?

Конкурсът „Лаборатория за слава FameLab” търси млади учени, които могат да говорят за наука по разбираем и атрактивен начин пред неспециализирана публика. Победителят ще представи България на международния финал в град Челтнъм, Обединеното кралство през м. юни 2014 г.

Кандидатите могат да бъдат от цялата страна, като трябва да проявяват интерес в природо-математическите науки – това могат да са учители, преподаватели във висши училища, учени, работещи в изследователски или приложни институти, или студенти със задълбочени познания в съответната научна област.

Всеки кандидат трябва да подготви две различни по съдържание 3-минутни представяния на научна тема, които трябва да са научно-достоверни, атрактивни и разбираемо поднесени. Явяването на кастинга е с изпълнение във формат по избор на кандидата. Изпълнението може да включва песен, танц, поезия, изображения или да бъде представено по друг атрактивен начин, но без компютърни презентации.

България участва в конкурса още от самото му начало преди 8 години благодарение на партньорството между Британския съвет и Министерството на образованието и науката.

Пълна информация за условията за участие, както и онлайн формуляр за регистрация може да бъде намерен на уебсайта на конкурса www.famelab.bg.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“