МИНИСТЪР КЛИСАРОВА УЧАСТВА В ПРАЗНИЧНОТО ШЕСТВИЕ И ПОЛОЖИ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ

Начало » Последни публикации

24.05.2014

Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова участва в традиционното шествие по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Заедно с президента, народни представители, академици, преподаватели от Софийския университет, учители, ученици и много граждани, тя премина по бул. „Цар Освободител“ и участва в честването на светлия български празник пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“. Празнично слово произнесе писателката Теодора Димова. Много венци и цветя бяха положени пред паметника на братята Кирил и Методий, дали писменото слово на славянските народи. Венец бе поднесен и от Министерството на образованието и науката.

По-рано проф. Клисарова коментира пред журналисти разкритието на електронна медия за търговията с решени изпитни материали по английски език в деня на втората задължителна матура. „Разтревожена съм от случващото се, за мен е недопустимо улични дилъри да търгуват с решени тестове и така да хвърлят сянка върху труда и усилията на хиляди зрелостници, които са се готвили сериозно за изпитите“, заяви министър Клисарова. Тя благодари на медиите за проявената гражданска позиция да разкрият порочната практика и изрази надежда, че Министерството на вътрешните работи бързо ще стигне до организаторите на престъпната схема.“ 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“