МОН ИЗВЪРШВА ПРОВЕРКА ЗА НЕЛИЦЕНЗИРАНИ УЧЕБНИ ПАНСИОНИ

Начало » Последни публикации

12.09.2014

Министерството на образованието извършва проверки в цялата страна във връзка с медийни публикации за нелицензирани пансиони, в които деца изучават религиозни учения.

„Вчера сутринта разпоредих проверка в тези градове, в които вие бяхте направили разследване”, обясни министър Коларова  и добави, че проверката от Регионалните инспекторати по образованието по места ще обхване реално цялата страна. Министърът на образованието припомни, че преди години при подобен случай е затворен религиозен пансион в гр. Мадан, а в последствие не е лицензиран друг такъв в гр.Крън.

Експертите на МОН  ще проучат също така и случаите с децата, които не посещават училище и живеят в неподходящи и неприемливи условия.

По случая са предприети съвместни действия с Министерството на труда и социалната политика и Държавната агенция за закрила на детето.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“