БЪЛГАРСКИТЕ УЧАСТНИЦИ СПЕЧЕЛИХА ОТЛИЧИЯ ОТ 26. ЕВРОПЕЙСКИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ УЧЕНИ

Начало » Последни публикации

25.09.2014

Четирима български участници в 26. Европейски конкурс за млади учени, който се проведе от 18 до 24 септември 2014 г. в гр. Варшава, Полша, се завърнаха с четири награди:

Втора награда на журито на Европейския конкурс за млади учени - 5000 евро и Специална награда - участие в Стокхолмския младежки научен семинар през 2014 г., получи Петър Милков Гайдаров, ученик в Образцовата математическа гимназия - гр. Пловдив, с проект от област математика: „Разстояние на Хеминг на полиноми над  GF (2)“.

Специалната награда на Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) – участие в конкурса в гр. Питсбърг, САЩ, получи екипа  Марин Благоев Шаламанов и Васил Георгиев Василев от Националната природо-математическа гимназия  - гр. София, с проект в информационните и комуникационни технологии „Генетични алгоритми за търгуване на форекс пазара“.

Специална награда - петдневно посещение във водещ институт в областта на физиката във Великобритания беше присъдена на Григори Добри Матеин от 91. Немска езикова гимназия - гр. София, за неговия проект в област физика: „Изследване на звука, генериран при загряване на водни разтвори с различна концентрация“. Наградата е на Euro fusin (EFDA) - Европейско споразумение за подпомагане на всички изследователски лаборатории в Европа за ядрен синтез, част от програмата EURATOM  на Европейската комисия).

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“