ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ВАНЯ КАСТРЕВА ПОСЕТИ СТРОЯЩАТА СЕ СГРАДА НА „МУЗЕЙКО“

Начало » Последни публикации

30.09.2014

Заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева посети заедно с кмета на Столична община Йорданка Фандъкова строящата се сграда на първия и единствен у нас детски научен център „Музейко“. След като се запозна със строителните работи и плановете за завършване на зданието през лятото на следващата година, заместник-министър Кастрева подчерта значението на интерактивното образование за съвременните деца, в полза на което работят новите политики, и поздрави екипа на Музейко за успешната работа в тази насока.

Интерактивните изложби в "Музейко" ще бъдат създадени в синхрон с учебната програма  в българските училища, потвърдиха от своя страна спомоществователите от Фондация “Америка за България”. Заместник-министър Кастрева даде предложение в програмите на детския научен център под формата на практики да бъдат включени и студенти от университетите в съседство, както и от други висши и средни учебни заведения.

По предварителни данни откриването на детския научен център трябва да стане през 2015 г. Той ще посреща годишно между 120 и 150 хиляди посетители от цяла България и чужбина.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“