ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МУКАДДЕС НАЛБАНТ УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА СУ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”

Начало » Последни публикации

25.11.2013

Заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант участва в тържественото честване на патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, което се състоя в Аулата на Алма матер. Преди тържеството г-жа Налбант положи цветя пред паметника на св. Климент Охридски.

„Днес бих искала да подчертая приноса на Софийския университет „Св. Климент  Охридски” – най-големият национален образователен и научен център у нас, за съхранението и развитието на знанието, за обогатяване на националната ни култура. Искам да благодаря на всички преподаватели и студенти за непоколебимата Ви вяра в силата на знанието, за труда и постоянството, с което зареждате обществото ни.”, пише в поздравителния адрес на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, който г-жа Налбант връчи на ректора на университета проф. Иван Илчев.

Академичното тържество бе открито от проф. Иван Лалов. Ректорът, проф. Иван Илчев, поздрави университетската общност и гостите, а проф. Анастас Герджиков прочете академично слово на тема „Общественият договор и правото на съпротива”. След словото на проф. Герджиков бяха връчени дипломите на новоизбраните през последната година професори на Софийския университет.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“