ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА: БЕЗРАЗЛИЧИЕТО ВОДИ ДО АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦАТА

Начало » Последни публикации

28.11.2014

“Безразличието е един от големите проблеми, които водят до допускането на агресията между децата”,  каза заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, която бе гост в студиото на “Денят започва”. Тема на разговора бе агресията в училище и механизмите за справяне с това поведение. Трябва да се отчита и обществото като фактор, защото децата не живеят изолирани в едно училище, а са част от обществото, добави зам.-министър Кастрева.

Според нея са налични механизми, но те са не просто едни разписани правила, а  спазвани правила. Значим проблем е да се спазват правилата. Необходима е добра комуникация между всички страни. Важно е да се възстанови доверието при общуването между учителите,  родителите и децата, което е сред основните фактори, които могат да доведат до пресичане на всякакви форми на агресия.

По отношение на внесения за разглеждане в Народното събрание законопроект за предучилищното и училищното образование заместник-министър Кастрева изрази надежда, че народните представители в съгласие и прецизно ще работят върху текстовете в името на бъдещето на държавата ни.

 

Гостуването на заместник-министър Ваня Кастрева в предаването „Денят започва“ по БНТ може да видите на линк:

http://bnt.bg/part-of-show/ima-li-mehanizmi-chrez-koito-obrazovatelnoto-ministerstvo-da-se-spravi-s-agresiyata-v-uchilishte

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“