ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: ОБЛАЧНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС СЕ РАЗВИВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО

Начало » Последни публикации

05.12.2014

Време е за новости в образованието, защото някои от тях ще променят света около нас, каза заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков по време на  демонстрационния семинар „Интегриране на облачните технологии за управление на образователния процес в УНСС“, който се проведе днес в Университета за национално и световно стопанство. Проф. Денков увери участниците, че имат пълна подкрепа от Министерството на образованието и науката. Той поздрави студентите и преподавателите за успеха на новата услуга, която ще могат да използват от следващата година. Според проф. Денков e необходимо добрите практики да се виждат и от другите университети,  „защото не е нужно навсякъде да се открива едно и също“.

По време на семинара бяха демонстрирани високотехнологични решения като: Прилагане на 20 000 безплатни облачни услуги за студентите и преподавателите в учебния и научноизследователския процес; използване на облачни технологии за управление на персонални локални мрежи на студенти и преподаватели; разпределено управление и координиране на учебната и административната дейност на студенти и преподаватели с прилагане на облачни технологии; интегриране на обучаващата социална мрежа на УНСС с колаборативни облачни технологии.

На демонстрацията специален гост бе и заместник-посланикът на САЩ  Брус Бъртън.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“