МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ: НEОБХОДИМО Е НОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

Начало » Последни публикации

30.12.2014

Абсолютно необходимо е коренно различно, ново отношение към науката и образованието и политическа и културна воля за това, каза министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев в предаването „Полиграф“ на Светла Петрова.  В студиото на  България он еър министърът подчерта необходимостта от приемането на нови законодателни пакети, след които ще има възможност и за нови образователни програми.

Проф. Танев коментира, че настоящата пирамида по отношение на науката спешно трябва да се обърне - вместо най-малко субсидии за науката, финансите в този сектор трябва да са най-значителни. По думите му е необходима конкуренция между учените.

Според министър Танев трябва да се направят решителни крачки за промяна статута на учителската професия. „Учителите са втори родители. Те са родители на бъдещето на България. Те формират картината каква трябва да бъде България.“

Цялото интервю може да видите тук:

http://www.bgonair.bg/shows/2014-12-30/ministarat-na-obrazovanieto-prof-todor-tanev-v-studioto-na-tv-balgariya-on-er-pred-poligraf-a-na-svetla-petrova

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“