DAAD, 2016-2017

Стипендии за обучение в Германия

Германската служба за академичен обмен (DAAD) е предвидила стипендии за български студенти, докторанти, млади учени и групи студенти за обучение или научен престой във Федерална република Германия за академичната 2017/2018 година.

Актуална информация е включена в базата данни www.funding-guide.de, а подробностите по самото кандидатстване на български език, в това число списък със стипендии, условия, срокове и необходими документи могат да бъдат разгледани на интернет страницата на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий“ в София: www.cmfnd.org. След предварително записан час се предлагат и безплатни индивидуални консултации в сградата на фондацията (ул. „Васил Априлов“ № 3, 1504 София).

Подборът на документите до края на тази календарна година и интервютата с одобрените кандидати в началото на 2017 г. ще се извърши под ръководството на посолството в сътрудничество с фондация „Св. св. Кирил и Методий“ и с участието на независими експерти от България и Германия. Сертификатите за стипендиите ще бъдат разпращани по електронен път директно от централата на Германската служба за академичен обмен в месеците април и май 2017 г.

GoTop