Европейско състезание за комикс: „Европейски съюз и европейско гражданство”, 2008-2009 г.

ЕВРОПЕЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КОМИКС: „ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ЕВРОПЕЙСКО ГРАЖДАНСТВО”, 2008-2009 г.

ЕВРОПЕЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КОМИКС

на тема:

„ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ И ЕВРОПЕЙСКО ГРАЖДАНСТВО”, 2008-2009 г.

През настоящата 2008-2009 учебна година Европейската комисия организира поредното Европейско състезание за комикс, което ще се проведе на тема: „Европейски съюз и европейско гражданство”.

Състезанието е отворено за участие за всички младежи над 16 години, които се занимават с изобразителни и графични изкуства. За да се включат в състезанието, те следва да подготвят комикс от една страница рисунка или серия от рисунки без думи, с който да илюстрират своето разбиране на понятието „европейско гражданство”. Участието на желаещите да се включат в европейското състезание е индивидуално.

Предвижда се творбите да бъдат журирани на национално ниво от специална комисия, съставена от представители на държавни институции, след което най-добрите комикси ще бъдат наградени на официална церемония в сградата на Представителството на ЕК в България. Авторите на отличените най-добри творби в 27-те страни-членки на ЕС ще бъдат поканени на европейската церемония по награждаването на 9 май (събота) до 11 май (понеделник) 2009 г. в Брюксел, където ще им бъде връчена наградата на Европейската комисия, но също така ще имат възможност и да посетят световноизвестния Белгийски център за комикси, какво и отделите европейски институции.

Изчерпателна информация относно целите, регистрацията и правилата за участие, може да бъде намерена на уебстраницата на състезанието: www.eurocartoon.eu. На същия електронен адрес, желаещите да се включат в състезанието ученици и студенти могат да изтеглят и попълнят формуляр за участие, който следва приложено да изпратят към своя комикс.

Крайният срок за подаването на творбите е 27 февруари т.г., като участниците трябва да запазят копие от своите документи. Комиксите трябва да бъдат предадени на националния координатор по логистика на посочения адрес в www.eurocartoon.eu.

GoTop