Първи национални награди „Проф. Панчо Владигеров“

Първи национални награди "Проф. Панчо Владигеров"

Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” ще отличи ученици и студенти за цялостна музикална дейност. Наградата „Проф. Панчо Владигеров” ще се присъди на най-изявените млади творци в концертния и конкурсен живот на България. Освен това, те ще получат възможност за реализация в едни от водещите музикални институции в България.

В конкурса могат да участват таланти не само от спецализираните учебни заведения, но и млади хора от всички културни средища в страната, които са избрали да се посветят на музиката.

Крайният срок за кандидатстване за наградите е 30 април 2015 г., като важи датата пощенското клеймо. Официалната церемония ще се проведе на 24 май – Ден на българската култура и славянската писменост в концертната зала на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Инициативата за музикалния конкурс е подета и се реализира изцяло от студенти, част от Студентски съвет при НМА „Проф. Панчо Владигеров”. Те имат за цел да стимулират развитието на млади таланти в България, както и да обърнат общественото внимание към музикалното изкуство. Провокирани от изтичането на българския талант зад граница, организаторите искат да засилят връзката между академичното образование и мизикалния бизнес у нас и да помогнат за бъдещото професионално развитие на младите творци в България. Националният характер на конкурса цели да стимулира музикалния живот и да повиши конкурентоспособността в музикалното изкуство.

Регламентът на конкурса можете да видите ТУК.

Формуляр за кандидатстване можете да изтеглите ТУК!

Музикалният форум се реализира с подкрепата на:
Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”
Национална опера и балет
Софийска филхармония
Държавен музикален и балетен център „Стефан Македонски“
Cantus Firmus
и медийното партньорство на Classic FM Radio.

За контакти:
Иван Милчев
Председател на Студентски съвет при НМА „Проф. Панчо Владигеров”
тел. 0885907504 / 0897909879
e-mail: [email protected]

GoTop