Започва новият програмен период за финансиране на проекти по Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г.

Започва новият програмен период за финансиране на проекти по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

На 23 май 2018 г. беше подписано споразумение между Република България и страните-донори по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия и Лихтенщайн), с което официално стартира изпълнението на програмите, финансирани по този механизъм в периода 2014-2021 година.

Министерството на образованието и науката ще управлява най-голямата от новите програми – програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чийто общ бюджет е в размер на 41 176 471 евро.

На церемонията по подписването, заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова благодари на страните-донори за предоставените средства и ги увери, че тези средства ще бъдат използвани както за надграждане на постигнатото досега чрез проектите, финансирани по този фонд, така и за осъществяването на нови интересни инициативи с устойчив социален ефект.

В събитието, което отбеляза и 10 години от действието на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм в България, взеха участие също заместник министър-председателят Томислав Дончев и държавният секретар на Кралство Норвегия Ингвилд Стуб.

Повече за събитието можете да научите тук: https://www.eeagrants.bg/novini/startirat-prvite-programi-ot-noviya-programen-period-po-fm-na-eip-i-nfm-2014-2021-g.

GoTop