От 4 до 6 октомври 2018 г. ще се проведе третото издание на Gabrovo Innovation Camp

Провеждане на третото издание на Gabrovo Innovation Camp

В периода 4-6 октомври 2018 г. гр. Габрово ще бъде домакин на третото издание на Gabrovo Innovation Camp, чиито организатори са Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Събитието е избрано да представи България по време на европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2018 г. За място на неговото провеждане, организаторите избраха Дома на хумора и сатирата, за да предразположат участниците към повече креативност в предложенията.

Предвижда се в инициативата да се включат над 80 участници, които ще обмислят и предложат решения на 6 отделни предизвикателства, обособени в работни групи и водени от вдъхновяващи ментори от страната и чужбина с опит да фокусират груповата комуникация в търсенето на нови подходи и решения. Основните предизвикателства са в областта на: бизнеса и социалното предприемачество, младите хора в социалните иновации, зелени иновации, образование на бъдещето, технологиите в социалните иновации и сребърната икономика, която включва всички дейности, услуги, комуникации, производства, проектирани или приспособени за хората над 50-годишна възраст и насочени към удължаването на техния трудов живот.

Инициативата стартира през 2016 г. по идея на тогавашния президент на Република България Росен Плевнелиев и бившия председател на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула.

GoTop