До 15 ноември 2019 г. Стипендии на български докторанти, учени и творци за академичната 2020-2021 година

Швейцария предоставя стипендии на български докторанти, учени и творци за академичната 2020-2021 година

5.11.2019 г.

Швейцарското федерално правителство отпусна стипендии за академичната 2020 – 2021 г. за български докторанти, изследователи и творци, както следва:
– в областта на изкуството – в рамките на магистратура или научно изследване в Швейцария за творци/изследователи от различни сфери на изкуството.
– за научна специализация за български докторанти – за кандидати, които провеждат своята докторантура в България и желаят да проведат научна и/или медицинска специализация в Швейцария;
– за докторантура в швейцарски университет – за кандидати с придобита магистърска степен, които искат да проведат докторантура в швейцарска образователна/научна институция;
– за пост-докторантско научно изследване – за кандидати с вече придобита докторска степен.

Процедурата по предварителния подбор се осъществява от Посолството на Швейцария в София и „Центъра за академични изследвания София“.

Информация във връзка с процедурата за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Центъра за академични изследвания – http://www.cas.bg/bg/news/swiss-government-excellence-scholarships-1929.html и на страницата на швейцарската Федерална комисия по стипендии www.sbf.admin.ch.

GoTop