НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ В БАНСКО Е ДАЛО СТАРТ В ЖИВОТА НА НАД 10 000 УЧЕНИЦИ

НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ В БАНСКО Е ДАЛО СТАРТ В ЖИВОТА НА НАД 10 000 УЧЕНИЦИ

Над 10 000 ученици са получили своя старт в живота в училище „Св. Паисий Хилендарски“ откакто то става самостоятелно начално училище. Тук те не само придобиват знания и умения, но и израстват като достойни хора и поемат по своя професионален път. Това каза заместник-министърът на образованието и науката д-р Емилия Лазарова по повод 95-годишнината от създаването на училището. Тя подчерта, че не малко са успелите българи, които са чули първия звънец, именно в тази емблематична за красивия възрожденски град сграда.

Заместник-министър Лазарова пожела на учителите да продължават да откриват способностите на деца, да ги развиват и да се радват на реализацията им.

Сигурна съм, че в това прекрасно училище имате хубав дом, пъстро детство, изпълнено с много истински приятелства, интересни уроци и забавни игри. Бъдете любопитни, бъдете откриватели, бъдете мечтатели, бъдете създатели, каза тя на децата.

Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ отбеляза 95 години от построяването му с авторски спектакъл „Големия свят на малкия принц“. В салона на читалището присъстваха също кметът на община Банско Стойчо Баненски, Ивайло Златанов – началник на РУО Благоевград, секретарят на Общинската администрация Иван Докторов, бивши директори на началното училище и техни наследници, директори на учебни заведения.

Споделете

GoTop