НАД 450 УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ИНОВАТИВНИ УРОЦИ НА ФОРУМ В ЯМБОЛ

НАД 450 УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ПРЕДСТАВИХА ИНОВАТИВНИ УРОЦИ НА ФОРУМ В ЯМБОЛ

Над 450 учители и ученици от 45 училища от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол участваха в регионален форум на тема „Отключване на бъдещото обучение: Пътуване в образователните иновации“.

Домакини на събитието бяха Регионално управление на образованието–Ямбол и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“. Регионалният форум бе организиран в шест иновативни блока и пространства, които обхващат дигитализацията, новостите в образованието и добрите педагогически практики. В рамките на форума бяха наблюдавани иновативните практики в реална среда.

Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ямбол представи урок „Приключение с букви“. В друг урок учители от СУ „Константин Константинов“ в Сливен демонстрираха с ученици от Ямбол сугестопедичната методика в часовете по математика на учениците за подготовка за НВО в IV клас.

Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол се включи с урочна демонстрация на тема „Моята любима книга – дизайн и предпечат на корица“.

Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол представи работа по интегративен учебен предмет „Изкуство и общество“ в час по английски.

В Арт работилниците рисуваха и моделираха ученици от ОУ „Петко Рачев Славейков“ и СУ „Св. Свети Климент Охридски“.

Форумът, който се проведе в рамките на Национална програма „Иновации в действие“, даде възможност за обмен на идеи, опит и иновации в хода на реалния учебен процес.

Споделете

GoTop