В УЧИЛИЩЕ В ХАСКОВО ПОВИШАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ С ПРОБНИ МАТУРИ

В УЧИЛИЩЕ В ХАСКОВО ПОВИШАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ С ПРОБНИ МАТУРИ

В СУ „В. Левски“ в Хасково постоянно подобряват резултатите на учениците на национално външно оценяване и ДЗИ, като тази години са направили три пробни матури. Това разказаха директорът Милена Михайлова и учителите по време на работна среща със заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова.

По време на срещата с учителите бяха обсъдени добрите практики в училището и ползата от споделянето в професионалните общности. Друг акцент на разговора бяха менторството, кариерното развитие на учителите.

Зам.-министър Лазарова посети занимания по интереси и разговаря с учениците. В 4.Г клас децата изработваха картички по повод Деня на детето – 1 юни. В 4А., 4Б. и 4В клас преговаряха материала по математика. А учениците от 5.В клас подготвяха проект за Деня на Ботев – 2 юни.

Училищното е средишно и в него учат деца от различни селища. Има добра база с много кьтове за социално общуване, много млади учители, добра атмосфера, имат месец на отворени врати за посещения от родители.

По-късно зам.-министър Лазарова се включи в честването на 150-годишния юбилей на Основно училище “Христо Ботев“ в село Левка, община Свиленград. В училището, което е средищно и защитено, учат 120 ученици от 1 до 7 клас с целодневно обучение. Има и две групи с де на възраст от 4 до 6 години.

По време на тържествения концерт тя приветства учителите, които мотивират децата за получаване на знания и придобиване на умения, в откривателство и превръщането им в хора с ценности, уважаващи традициите, учителите и родителите си, обичащи родния край и България. Тя връчи на директора поздравителен адрес от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

ОУ “Христо Ботев“ създадено в далечната 1874 година с първия учител Стою Бозуков – човек с големи познания и висока култура. С годините училището се разраства, учениците постигат и успехи в различни области, а учителите са най–активните участници в обществения културно– просветен живот на селото, носители на духовен заряд, на позитивна енергия, влагана за развитието на учениците. Спортната слава и спортния училищен живот започват изявите си още през 60–те години. Забележителни са успехите на отборите по борба и по хандбал.

Споделете

GoTop