NASA – 2017

Министерството на образованието и науката подкрепя глобалното състезание NASA Space Apps Challenge 2017

NASA - 2017Регистрацията за участие в състезанието NASA Space Apps Challenge 2017 е отворена. Предизвикателствата са обявени.

Състезанието NASA Space Apps Challenge 2017 – България ще се проведе на 29-30 Април 2017 в София, Пловдив, Бургас, Русе или виртуално от цяла България!

Тази година в глобалното състезание ще участват състезатели от над 160 града от целия свят.

В състезанието могат да участват екипи от всички възрасти, програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, предприемачи, ученици и студенти и всички, които имат желание да имат принос за живота на планетата Земя и Космоса. Space Apps Challenge е уникално състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Разработваните проекти могат да са на концептуално ниво, на ниво прототип или завършено решение за практическа реализация.

Проучете предизвикателствата от сайта https://2017.spaceappschallenge.org/ и може да започнете подготовката на вашия проект още от днес и да финализирате проектите до деня на състезанието на 30 април 2017 г.

България ще се състезава с 12 разработки – най-добрите три разработки от всяка локация. Регистрацията ще продължи до деня на самото събитие на 29 април 2017 г.

Допълнителна информация проучвайте на http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg и https://2017.spaceappschallenge.org/ и
FB страницата https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/.

GoTop