Достъп до образователни ресурси за българските общности по света

публикувано 16.02.2022 г.

С БНТ на училище: На фокус 7. Клас.
https://bnt.bg/news/s-bnt-na-uchilishte-na-fokus-7-klas-290738news.html

С БНТ на училище. Матурата на фокус.
https://bnt.bg/bg/a/maturata-na-fokus

С БНТ на училище.
https://bnt.bg/bg/a/s-bnt-na-uchilishche
Съдържа 70 предавания в периода от 17 март до 26 юни 2020 г. На всяка дата има публикувани по няколко урока за различни класове и предмети. След избиране на излъчване на определена дата се стига до неговото съдържание (списък с часове и теми на отделни уроци). През меню „Части от предаването“ се достига до видеоклипове с уроци по предмети.

Youtube канал на МОН
https://www.youtube.com/channel/UC5eeF2zmLqXQgV1HGtCkC7A/featured

Рубрика „Playlists“

На фокус 7. клас, 2021
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ-C-ORT92p1TdSWtpYTeApmi45lfsGUy

Матурата на фокус 2021
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ-C-ORT92p34YDfrPYvSQ6igLglDS8MS

Матурата на фокус 2020
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ-C-ORT92p3c0pAcFQli5deWE5SLEbR8

През месец март 2020 г., когато COVID-19 обхвана света, Министерството на образованието и науката (МОН) сключи споразумение с Българска национална телевизия за излъчване на уроци по предмети от различни класове, с които даде възможност на учениците да се обучават и затвърдяват новите си знания, чрез сателитно излъчваните канали, достъпни в целия свят, на Българската национална телевизия – БНТ2 и БНТ4. Посочените телевизионни канали и до днес да продължават да излъчват образователна програма „С БНТ на училище“ с две направления – „На фокус 7. клас.“ и „Матурата на фокус.“ Програмата е насочена към учениците и в помощ на техните семейства и българските учители не само в България, но и зад граница. В различни часови пояси се излъчват видео уроци, образователни клипове и филми за различните класове и възрасти.

В реализирането на телевизионната образователна програма участват учители, преподаващи в различни класове, които представят необходимата информация за уроци, упражнения и самостоятелна работа по български език и литература. В последствие МОН създаде свой Youtube канал с цел да бъде по-близко до всички деца, ученици, кандидат-студенти, учители, директори и родители, както в България, така и извън страната. Посочените предавания от образователната програма на БНТ са качени на Youtube канала на МОН в рубрика „Videos“ и „Playlists“, където всеки потребител на интернет, независимо от своето местоположение може да открие, не само уроци по български език и литература, но и различни учебни предмети, като математика, история, география и други полезни видеоматериали.

публикувано 16.02.2022 г.

GoTop