127 УЧЕНИЦИ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ

127 УЧЕНИЦИ СЕ СЪСТЕЗАВАТ В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГЕОГРАФИЯ

127 ученици от цялата страна ще премерят знания и умения на Националния кръг на олимпиада по география. 20-тото издание на състезанието беше открито тази вечер от заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова и ще продължи до неделя.

„Изключително радостни сме от успехите, които постигат през последните години българските ученици на международните олимпиади по география“, изтъкна тя. Зам.-министърът припомни, че в последните три издания на международната надпревара всички български участници неизменно печелят медали. След като през 2021 г. за пръв път наш ученик завоюва златен медал, а страната ни зае шесто място в света в отборното класиране, през миналата година това постижение беше подобрено и двама млади български географи се прибраха със златни отличия от Международната олимпиада в Индонезия.

И тази година най-добрите четирима участници в Националния кръг ще имат възможност да представят България на международната олимпиада. В състезанието участват ученици от 7. до 12. клас. Утре те ще решават различни задачи. Най-добре представилите се от тях в неделя ще трябва да се справят с решаване на казус, като измежду тях ще бъдат определени победителите.

Споделете

GoTop