18 МЛАДИ СТРОИТЕЛИ С МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

18 МЛАДИ СТРОИТЕЛИ С МЕДАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

18 ученици спечелиха медали от националния кръг на състезание „Най-добър млад строител“, който се проведе в София. В него участваха 16 отбора, излъчени като първенци на регионалните кръгове.

В направление „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ на първо място се класира Йордан Симеонов от Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“. Сребърен медал взе Полина Стоянова от ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ в Пловдив, бронзов – Димитър Качулски от ПГ строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ в Благоевград.

В дисциплина „Облицовки и настилки“ първи стана Теодор Георгиев, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол, а втори – Тодор Асенов от Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково. На трето място се класира Виктория Стойкова от СГСАГ „Христо Ботев“, София, която бе единственото момиче в дисциплината.

При направление „Зидария“ златни медали взеха Габриела Тихева и Габриела Николова, които представляваха отбора на Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ в Хасково. Второто място бе за Даниел Ангелов и Карина Петрова от тима на Професионална гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ в. Перник, а трето място за Иван Златев и Даниел Митев от отбора на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“ в Ямбол

В направление „Сухо строителство“ на първо място са Виктор Жечев и Габриел Мечкаров от ПГАСГ „Арх. Камен Петков“, Пловдив, сребърни медалисти станаха Андрей Токар и Денис Мехмед от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ във Варна, а бронзови – Стоян Йовчев и Денис Тенев от Гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора.
Домакин на състезанието беше Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“ в София. Класираните в челните места получиха грамоти, медали, купи осигурени от МОН, връчени от директора гимназията-домакин и награди и подаръци от партньорите на състезанието, които оценяваха учениците състезателите в етапите на състезанието и на националния кръг.

Споделете

GoTop