20 УЧЕНИЦИ ПОКАЗАХА УМЕНИЯ В СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЗАВАРЧИК“

20 УЧЕНИЦИ ПОКАЗАХА УМЕНИЯ В СЪСТЕЗАНИЕТО „НАЙ-ДОБЪР МЛАД ЗАВАРЧИК“

Двадесет ученици от 10 професионални гимназии се включиха в националния кръг на състезанието „Най-добър млад заварчик“, което се провежда за четвърти път.

Първият етап от състезанието включва заваряване по два метода. По първия, най-масово прилаган метод (РЕД), победител е Кристиян Николов от ПТГ „В. Левски“ в Горна Оряховица. На второ и трето място се класираха Анатоли Иванов от ПГ „Ив. Хаджиенов“ в Казанлък и Иван Георгиев от ПГ „Стефан Караджа“ в Елхово.

Победители по втория метод на заваряване (с електрическа дъга) са Мариян Панайотов от Елхово, следван от Катрин Ефтимова от Казанлък и Хакан Емин Емин от ПГМЕЕ в Бургас.

С най-добре изработена Арт инсталация на тема „Устойчиво развитие“ се представи при защитата отборът на ПГМЕЕ в Бургас. На второ и трето място бяха участниците от ПГ „Св. Д. Солунски“ в Белослав и ПТГ „Иван Райнов“ в Ямбол. По време на състезанието бяха демонстрирани симулатор за заваряване, базиран на виртуална реалност и най-съвременната технология в заваряването – Комбинирана машина за фибер лазерно заваряване и почистване. Наградите бяха осигурени от МОН и представители на бизнеса.

Споделете

GoTop