20 УНИВЕРСИТЕТА ПОЛЗВАТ ТЕХНОЛОГИИТЕ НА GOOGLE

20 УНИВЕРСИТЕТА ПОЛЗВАТ ТЕХНОЛОГИИТЕ НА GOOGLE

България е сред водещите страни в Централна и Източна Европа в използването на инструментите на Google в областта на висшето образование. Над 20 университета в нашата страна си служат с технологичните решения на компанията. Това стана ясно по време на семинара Google Workspace for Education във висшите училища, в който участва и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

„В следващите месеци и години висшето образование ще се трансформира дигитално. Затова ние трябва да сме запознати със световните тенденции и да можем да използваме тези тенденции, за да подобрим взаимодействието със студентите и административното обслужване в нашите университети“, посочи министър Цоков. Той изтъкна, че много от преподавателите в България имат практически опит с използването на инструментите на Google, особено по време на пандемията, когато университетите бяха затворени и обучението се осъществяваше онлайн.

„България е специфично място в цялата ни екосистема“, изтъкна Павел Червони, ръководител „Образование“ за Централна и Източна Европа в Google. По думите му, технологичната компания е започнала първо тук сред страните в Централна и Източна Европа да внедрява технологичните си решения за образованието. Той припомни, че още преди пандемията от COVID в партньорство с Центъра за творческо обучение компанията е представила в Пловдив един от първите си големи проекти. „Ние имаме наистина добри фундаменти тук. И винаги посочваме навсякъде в Централна и Източна Европа добрите примери от България“, изтъкна Павел Червони.

От компанията представиха част новите си технологични решения за улесняване на работата на преподаватели и студенти във висшите училища, както и за по-качествено администриране на университетите.

Споделете

GoTop