25 000 ТАЛАНТИ С ИЗЯВИ В ДВОРЕЦА НА ДЕЦАТА ВСЯКА ГОДИНА

25 000 ТАЛАНТИ С ИЗЯВИ В ДВОРЕЦА НА ДЕЦАТА ВСЯКА ГОДИНА

Всяка година близо 25 000 деца и ученици показват своя талант в Националния дворец на децата, а средно по 200 от тях се класират на първо, второ и трето място в международни и национални изяви. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова по време на откриването на учебната година в детския дворец.

Тя подчерта, че допълнителното образование в свободното време на децата развива техните индивидуални способности и дарования в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. „Това, което се случва тук е впечатляващо и се дължи на упоритостта и търпението на преподавателите, в тяхната увереност в успеха на младите хора. Не спирайте да правите света по-добър, по-красив и по-светъл“, пожела зам.-министър Лазарова на учители и ученици.

Всяка година Националният дворец на децата организира и провежда над 180 разнообразни масови изяви, празнични и развлекателни дейности, ваканционни програми – конкурси, състезания, турнири, изложби, пленери, изложения, концерти, спектакли, кръгли маси, дискусии, представяния, съобразени с интересите, потребностите, желанията и възможностите на младите хора.

Дворецът на децата координира, организира и провежда дейностите от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците, който ежегодно се утвърждава от министъра на образованието и науката.

Снимки: Национален дворец на децата

Споделете

GoTop