3 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ

3 МИЛИОНА ЛЕВА ЗА ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ

На 20 април 2012 г. заместник–министър г-жа Милена Дамянова откри пресконференция, на която бе представен проект „Управление за ефективно професионално образование”, изпълняван от Министерството на образованието, младежта и науката чрез дирекция „Формиране, анализ и оценка на политиките”.

С думи на благодарност за огромния труд и усърдната работа към екипа на проекта се обърна г-жа Дамянова. Според нея този проект е неоспоримо доказателство, че разработваните от министерството политики са финансово осигурени и че чрез изпълнение на включените в проекта дейности ще се осигури прозрачност на придобиваните квалификации в професионалното образование, ще се гарантира тяхното качество и най-вече ще се подобри връзката на професионалното образование и пазара на труда.

По актуални въпроси, свързани с постигане на целите и изпълнението на дейностите, включени в проекта говори г-жа Емилияня Димитрова, ръководител на проекта.

„Управление за ефективно професионално образование” е проект, изпълняван по Оперативна програма „ Развитие на човешките ресурси” 2012-2014, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС по приоритетна ос 3 „Подобряване качеството на образованието и обучението в съответствие с потребностите на пазара на труда за изграждане на икономика, основана на знанието”.

Целта на проекта е до края на 2014 година да бъде разработена и въведена единна система за управление на професионалното образование, която да подпомага повишаването на ефективността на професионалното обучение и образование, за да бъдат учениците по-подготвени за нуждите на пазара на труда.

Очакваните резултати са: създаване и въвеждане на Единна система за управление на професионалното образование (ЕСУПО) в 400 професионални училища и 1200 души да бъдат обучени за прилагане на инструментариума на ЕСУПО.

Споделете

GoTop