350 УЧЕНИЦИ УЧАСТВАТ В ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

350 УЧЕНИЦИ УЧАСТВАТ В ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

350 ученици от 150 професионални гимназии от цялата страна ще участват в състезания по 11 професии по време на деветата Панорама на професионалното образование, която се провежда днес и утре в Международния панаир в Пловдив. Учениците мерят сили в националните конкурси „Мога и зная как” (по приложна електроника), „Млади таланти в модата”, „Най-добър млад хлебар-сладкар”, „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад строител”, „Озеленяване и цветарство”, „Стилни мебели и дърворезба”, „Най-добра бизнес идея”, „Най-добър млад фризьор и гримьор” и „Най-добър млад керамик”.

Панорамата на професионалното образование е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек и да го насочи към най-подходящото кариерно развитие, заяви в приветствието си към участниците и техните учители заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова. Тя пожела примерът на успешните млади хора – победители на националните състезанията, да увлече техните връстници, така че все повече млади хора да намират своята успешна реализация чрез избора на подходяща професия, и то сега и тук – в България.

Панорамата е най-голямото събитие в сферата на професионалното образование, на което стават видими резултатите от работата на учители и директори, университети и бизнес-партньори. Регионалното управление на образованието в Пловдив е домакин на форума за седми път. Партньори са представители на бизнеса и на висши училища. Те участват в комисиите по оценяването на знанията и уменията. Изявени ученици от професионалните гимназии ще получат предложения за работа.

Споделете

GoTop