40 ГОДИНИ ТРАДИЦИИ: ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В БЛАГОЕВГРАД ПОЛУЧАВАТ НЕМСКА И ФРЕНСКА ДИПЛОМА

40 ГОДИНИ ТРАДИЦИИ: ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В БЛАГОЕВГРАД ПОЛУЧАВАТ НЕМСКА И ФРЕНСКА ДИПЛОМА

Възпитаниците на Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград, която преди дни чества 40-годишен юбилей, получават немска езикова диплома и сертифицирана френска диплома. Училището е и изпитен център на Кеймбридж за владеене на английски език на ниво B2 и ниво C1.

Учителите са горди, защото техни възпитаници заемат ръководни длъжности в различни сфери на обществения, политически и социален живот в страната и чужбина и са разпознаваеми лица в журналистиката и изкуството.

В гимназията се обучават 796 ученици в профил „Чужди езици“ с интензивно изучаване на английски език, френски език и немски език.

Всяка година учебното заведение излъчва лауреати на международни и национални олимпиади и състезания в различни области – по български език и литература, по философия, по немски език, по история и цивилизации. Имат лауреат на международния конкурс за френски език “Златното перо”, както и на националното състезание по природни науки и екология.

Години наред учениците от клуба по речи и дебати на английски език са единствените представители на българско училище, достигнали до световния кръг на състезанието „World Scholar’s Cup“ в Дубай, Сингапур и Малайзия. Отборът по международни младежки дебати на немски език заема призови места в състезанията.

От тази година гимназията е акредитирана в проекти по програма Еразъм+.

По национални програми на МОН в училището са оборудвани кабинети по природни науки и хуманитарни дейности.

По Национална програма „ Заедно в изкуствата и спорта“ са създадени две театрални трупи – на испански език и на френски език, както и група за развитие на вокални умения за изпълнение на забавни и естрадни песни. По същата програма са сформирани и 3 отбора – по футбол, волейбол и баскетбол и някои от спортните ни отбори се класират за националните състезания в календара на МОН.

Преди дни гимназията отбеляза своята 40-годишнина с грандиозен концерт. Официален гост на събитието бе заместник-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова, която ги поздрави за успехите и съхранените традиции.

Споделете

GoTop