40 МЛАДИ УЧЕНИ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ЗА ПИСАНЕ НА ПРОЕКТИ ПО „ХОРИЗОНТ 2020“

40 МЛАДИ УЧЕНИ ПРЕМИНАХА ОБУЧЕНИЕ ЗА ПИСАНЕ НА ПРОЕКТИ ПО „ХОРИЗОНТ 2020“

Обучение за писане на проекти по дейност „Мария Склодовска-Кюри“ на Рамкова програма „Хоризонт 2020“ преминаха днес 40 млади учени.

Обучението се проведе в Министерството на образованието и науката, съвместно с експерти от Българската академия на науките. По тази дейност на рамковата програма младите учени могат да кандидатстват за индивидуални стипендии за подпомагане на техните умения и кариера чрез обучение или работа за определен период от време в друга държава или в частния сектор. Форумът беше открит от зам.-министъра на образованието и науката проф. Иван Димов. Той обясни, че е от съществено значение учените в България да изготвят проекти с високо качество. „Проектните предложения по дейност „Мария Склодовска-Кюри“ трябва да са фокусирани около изключително вълнуваща идея. От кандидатстващите се очаква да открият достатъчно значим проблем и да развият проекта си около него. Важно е добре да подберат и научния си ръководител. Освен това, трябва да докажат, че са самостоятелни научни работници. Това може да стане чрез статии в списания с висок импакт фактор или с участие в други научни проекти“, добави зам.-министърът.

На обучението днес бяха дадени примери за високо оценени проекти, както и за изискванията на оценителите. Форумът е част от серия информационни срещи, наречени „рали“, които дирекция „Наука“ на МОН ще проведе през септември с цел да популяризира участието на български организации в програмата „Хоризонт 2020“.

Споделете

GoTop