59 401 ДЕЦА СЕ ЯВИХА НА НВО ПО МАТЕМАТИКА

59 401 ДЕЦА СЕ ЯВИХА НА НВО ПО МАТЕМАТИКА

59 401 четвъртокласници се явиха днес на национално външно оценяване (НВО) по математика. Това са 96,13% от всички деца в четвърти клас, които имат право да се явят на теста. Той започна в 10 часа и съдържаше 19 задачи с отворени и затворени отговори. Продължителността беше един учебен час, а учениците със специални образователни потребности имаха на разположение два часа. Максималният брой точки, който четвъртокласниците могат да получат е 20 т.

В понеделник (15 май 2017 г.) и във вторник (16 май 2017 г.) са другите два теста по „Човекът и природата“ и „Човекът и обществото“. Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен IV клас. С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил “Математически” и “Природни науки”, като тежестта на резултата при балообразуването се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.

Целта на националните външни оценявания е да измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определи необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища – училищно, регионално и национално.

Вариантът, който решаваха днес учениците, и ключът с верните отговори може да видите тук.

Споделете

GoTop