6000 УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СЕ ОБУЧАВАТ В ТРЕНИРОВЪЧНИ ФИРМИ

6000 УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ СЕ ОБУЧАВАТ В ТРЕНИРОВЪЧНИ ФИРМИ
Всяка година поне 6000 ученици и студенти преминават през обучение в учебно предприятие. Това показват данните на Центъра за учебно-тренировъчни фирми към МОН. В момента мрежата на българските учебни предприятия обединява над 417 ученически и студентски фирми в 118 училища и в два университета.
От днес до 29 април „работещите“ търгуват на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ „Млад предприемач“. Това става през онлайн магазини и сървър в Дискорд. В Панаира, който е част от Националния календар на състезанията за учебната 2021/2022 г., се представят над 1100 участници от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Испания, Румъния, Черна гора и Чехия. Те имат възможност да осъществяват срещи, да водят преговори и да сключват сделки помежду си.
Ученици и студенти се състезават в 13 конкурса. Оценяват ги комисии от представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения сектор. Наблюдават се техните ключови компетенции и специфични умения, придобити в учебно-тренировъчна фирма.
Победителите ще бъдат обявени на 29 април 2022 г., на официалното закриване, което ще се излъчи на живо от профила на ТФ ФЕСТ във Facebook.
Конкурсите за защита на интелектуалната собственост, за най-добро-сътрудничество с фирма-ментор и за отговорен бизнес са с добри традиции в България и са уникални в рамките на Световната мрежа на учебните предприятия PEN Worldwide.
ХХV Международeн панаир на учебните предприятия ТФ ФЕСТ 2022 „Млад предприемач“ и неговият организатор ЦУТФ са одобрени от ЕК като партньор на Европейската седмица на професионалните умения 2022.

Споделете

GoTop