АКАД. ДЕНКОВ: ОБУЧЕНИЕТО ПО НОВИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ВАЖНО

АКАД. ДЕНКОВ: ОБУЧЕНИЕТО ПО НОВИ ТЕХНОЛОГИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ВАЖНО

Обучението по нови технологии, иновации и предприемачество ще заема все по-важна роля в цялостното образование на учениците. Бъдещето принадлежи на нациите, които могат да развиват тези умения. Затова Министерството на образованието и науката ще подкрепи тези процеси. Това каза министърът на образованието и науката акад. Николай Денков по време на XXIII панаир на ученическите фирми по проекта „Интегративно практическо обучение“, организиран от Националната търговско-банкова гимназия.

Акад. Денков специално поздрави организаторите на събитието, което е изключително важно за професионалната реализация на учениците. „В научната област всичко започва с олимпиади, национални състезания и реферати, а в професионалното образование – с тренировъчни фирми, които учат младежите как да се развиват в света на бизнеса. Това не става с уроци и учебници, а с практически действия в реална среда“, каза той.

Министър Денков благодари на социалните партньори и висшите училища за активното сътрудничество в тази област. Според него връзката между професионалните гимназии и висшите училище ще продължи да се задълбочава през следващите години.

В Националната търговско-банкова гимназия се обучават 1344 ученици от шест специалности. Там се провежда обучение в 60 учебни предприятия, от които 32 учебни фирми, 22 търговски банки и шест застрахователни компании.

Цялото изказване на министър Денков можете да чуете ТУК.

Споделете

GoTop