АКАД. ДЕНКОВ: В ИСТОРИЯТА ОСТАВАТ ЛИДЕРИТЕ, ПРЕОДОЛЕЛИ ТРУДНОСТИТЕ НА ТЯХНОТО ВРЕМЕ

АКАД. ДЕНКОВ: В ИСТОРИЯТА ОСТАВАТ ЛИДЕРИТЕ, ПРЕОДОЛЕЛИ ТРУДНОСТИТЕ НА ТЯХНОТО ВРЕМЕ

Днешните трудни времена ни напомнят, че лидерите се раждат именно в трудните времена. В историята остават тези, които са преодолели трудностите на тяхното време. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков при честването на Деня на народните будители в Българската академия на науките. Тържественото събитие се организира съвместно със Съюза на учените в България.

„Много други лидери не са останали в историята. В днешния ден, ако направим тази проекция, ще видим много от тях – тези, които призовават към физическа агресия, тези, които разбиват офисите на беззащитни хора, тези, които заради собствените си интереси или заради търсенето на евтина популярност, говорят неща, които противоречат на науката, въпреки че те знаят, че е така. Но те не са останали в историята. В историята е останал Стамболов, а не този, който го е пресрещнал в центъра на София. Затова е много важно да търсим и да помагаме на тези, които казват истината. Да ги подкрепим, защото хората имат нужда от това“, призова министърът.

Акад. Денков коментира, че да имаш знанието не е достатъчно, защото то трябва да стигне до хората. „И тук единението между хората на науката, културата, изкуството, духовенството е това, което може да доведе знанието до нашите съграждани и те да ни повярват. Научната общност трябва да работим заедно с тях, защото без тях ние няма успеем да изпълним нашата мисия“, заяви министърът.

Споделете

GoTop