АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА ЗАПОЧНА ЗА НАД 17 000 СТУДЕНТИ В ПЛОВДИВ

АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА ЗАПОЧНА ЗА НАД 17 000 СТУДЕНТИ В ПЛОВДИВ

Новата академична година започва за над 17 000 студенти от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Тържественото начало бе дадено от ректора на университета проф. д-р Румен Младенов и министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

“Да си част от Пловдивския университет и да носиш в сърцето си образа на вдъхновителя на българското възраждане е мисия, но и отговорност”, подчерта министър Галин Цоков. Той пожела здрава и успешна академична година на студентите и академичния състав на висшето учебно заведение.

“Живеете в един от най-красивите ни градове и се обучавате в един от най-добрите ни университети. Тук се дават знания в 27 професионални направления. Изградете се като успешни икономисти, юристи, социални работници, учители, защото България има нужда от вас”, обърна се проф. Цоков към студентите.

Повече от 3500 първокурсници са избрали Пловдивския университет тази година. „Трупайте знания, но и приятелства, защото за вас започват едни от най-светлите и ползотворни години”, пожела им проф. Цоков. „Това е университет на академизма. Всеки ден тези 600 вдъхновяващи преподаватели ще ви помагат да станете не само добри специалисти, но и достойни хора“, допълни министърът.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ е вторият по големина в България и е едно от 9-те изследователски висши учебни заведения в страната. “Скъпи колеги, знам колко много знаете и постигате в областта на академичното преподаване и науката. Пожелавам ви много още много успехи“, каза министър Цоков на преподавателите.

Министър Цоков не скри, че това е емоционален ден за него. През последните близо 20 години той е част от академичния екип на университета като преподавател и изследовател.

Споделете

GoTop