БЪДЕЩИ МЕДИЦИ ВЛИЗАТ В МОДЕРНО ОБЩЕЖИТИЕ

БЪДЕЩИ МЕДИЦИ ВЛИЗАТ В МОДЕРНО ОБЩЕЖИТИЕ
Читалня, книжарница, аптека, фитнес, хранителен магазин, обща пералня са само част от удобствата за студентите в новото общежитие на Медицински университет-София. Обновеният блок 6 в столичния район „Лозенец“ впечатли заместник-министъра на образованието и науката проф. Генка Петрова, която бе специален гост на тържественото откриване.
Тя, ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков и кметът на район „Лозенец“ Константин Павлов прерязаха лентата на изцяло променената сграда.
„Нашата планета е нашето здраве“. С мотото на СЗО заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова поздрави Медицинския университет за новата придобивка в навечерието на 7 април – Деня на здравето. Тя посочи, че е важно да създаваме градска среда, в която да живеем пълноценно. А с тази сграда Медицински университет е създал именно такива условия.
Проф. Петрова пожела на студентите успех в следването и ги призова да пазят чисто и красиво новото общежитие, за да се чувстват уютно и спокойно в него.
Блок 6 разполага със 183 двойни и 30 самостоятелни стаи, всички със санитарни възли и хладилник. Той е построен през 1963 г. С ремонта е направено укрепване, с което е удължен експлоатационният живот на сградата. Обновяването е на стойност малко над 8 млн. лв., осигурени изцяло от бюджета на университета.

Споделете

GoTop