БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ ГРАБНАХА ВСИЧКИ МЕДАЛИ НА АРТ КОНКУРС В ЯПОНИЯ

БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ ГРАБНАХА ВСИЧКИ МЕДАЛИ НА АРТ КОНКУРС В ЯПОНИЯ

Български ученици от Търговище спечелиха един супер златен медал, два златни и един сребърен на 51-вия Международен арт конкурс в Япония. Децата са художници от арт школа в града. Рисунките на учениците са избрани от над 7000 творби на деца от 36 държави.

12-годишният Димитър Димитров, който спечели супер златния медал, разказва, че обича да рисува с пастели, флумастери и моливи. „Тази техника, която е на рисунката ми, за която спечелих медала, се казва „сграфито“. Рисунката представлява цирк, защото аз много обичам да ходя, цирк с акробати, коне и един човек, който се е качил на високо на рампа“, разказа още Димитър пред БНТ.

Ръководителят на арт школата Нели Димитрова обяснява, че супер златният медал на Димитър е един от десетте за целия свят и е единствен за нашата страна. „Учениците от школата участват от много години в този конкурс и този медал, който е спечелен в момента тук при нас, се печели за втори път от наши ученици. Досега във всичките им издания не поставят конкретни теми за работа, нито конкретни техники, ние изпращаме на японците оригиналните произведения, които стават оттам нататък тяхна собственост и те правят с тези творби международна арт изложба“, казва Нели Димитрова.

Репортаж на БНТ за художниците от Търговище можете да видите ТУК.

Споделете

GoTop