БЪЛГАРСКИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИЯТА ПО ИСТОРИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ПРЕДСТАВИХА ДОГОВОРЕНОСТИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

БЪЛГАРСКИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИЯТА ПО ИСТОРИЧЕСКИ ВЪПРОСИ ПРЕДСТАВИХА ДОГОВОРЕНОСТИТЕ СЪС СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Българските членове на Съвместната експертна комисия по исторически и образователни въпроси между Република България и Република Северна Македония представиха пред министерствата на образованието и науката и на външните работи постигнатите досега резултати от работата на Комисията в областта на образованието.

На срещата, която се проведе на 12 септември 2022 г. в Министерството на образованието и науката, присъстваха служебният министър проф. Сашо Пенов, заместник-министър Надя Младенова и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

Всички резултати от досегашната работа на Съвместната комисия по историческите въпроси, одобрени от правителствата на двете държави, създават необходима основа компетентните институции на двете страни да пристъпят към реализирането на практика на поетите ангажименти.

Българската страна очаква такива стъпки да бъдат предприети и от компетентните институции на нашите партньори в Република Северна Македония.

Споделете

GoTop