БОТКРЕПА ВЪВ VIBER ПОМАГА В ПРЕВЕНЦИЯТА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

БОТКРЕПА ВЪВ VIBER ПОМАГА В ПРЕВЕНЦИЯТА СРЕЩУ НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

БОТкрепа във Viber ще помага на ученици, учители и родители в превенцията на насилието в училище. Ботът е разработен от фондация “Бъдеще перфектно” в сътрудничество с УНИЦЕФ България и е наличен ТУК. Може да се намери и в търсачката на Viber за телефони Android, iOS и десктоп, като се изпише “Боткрепа”.

Ботът е насочен към ученици над 13 г., учители и родители, съобщават от УНИЦЕФ. Учениците ще намерят съвети за безопасност в училище и интернет среда, както и контакти за помощ в случай че са жертва на тормоз или са станали свидетели на насилие. Чрез БОТкрепа родителите могат да научат признаците, които показват, че детето им е жертва на тормоз. Ботът ще дава съвети на родителите какво да предприемат, ако разберат, че детето им тормози други деца. Учителите ще открият идеи за занимания в класа с цел превенция и насоки за разговори с родителите и учениците при случай на тормоз или насилие.

Ботът е иновативен инструмент за елиминиране на проблема с тормоза в училище. Той е по-близък до езика и навиците на децата, защото се намира в дигитална среда. Наличен е денонощно във Viber, анонимен е и не изисква регистрация, обясняват от фондация “Бъдеще перфектно”.

Споделете

GoTop